ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΟΧΩΡΑ….- Πλανήτες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, οι Πλανήτες ασχολήθηκαν από τις διατροφικές ομάδες με τα λαχανικά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία μας.

Παράλληλα όμως τα παιδιά, προσέγγισαν τα λαχανικά και μέσα από άλλους δύο δρόμους:

-     

      Μέσα από την τέχνη

Επηρεασμένα από τον Ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης GiuseppeArcimboldo δημιούργησαν  δικούς τους πίνακες με φρέσκα λαχανικά.

 

Φτιάχνοντας τη δική τους ιστορία και δημιουργώντας τις δικές τους κούκλες

Στο μανάβικο του κυρ-Θανάση γίνεται μεγάλη φασαρία . Τα λαχανικά φωνάζουν ότι δεν τους αρέσει να είναι μέσα σ’ ένα καλάθι, και θέλουν να φύγουν και να πάνε στη Λαχανοχώρα.

Αρχίζουν να κουνιούνται πολύ δυνατά και το καλάθι πέφτει κάτω. Τα λαχανικά ξεκινούν το μεγάλο  τους ταξίδι. 

Φτάνουν στη Λαχανοχώρα και είναι πολύ χαρούμενα . Εκεί είναι κι άλλα λαχανικά, μελιτζάνες, αγγούρια, φασολάκια κι άλλα πολλά.  Περνούσαν πολύ ωραία και διασκέδαζαν πολύ. 

Αλλά μια μέρα έμαθαν ότι  τα παιδιά δεν τρώνε πολλά λαχανικά και στενοχωρήθηκαν.

Σκέφτηκαν τότε να φτιάξουν μία μεγάλη ζωγραφιά και να τη δείξουν σ ’όλα τα παιδιά.

Πάνω στη ζωγραφιά έγραψαν:

«Τρώτε πολλά λαχανικά για υγεία, δύναμη και ομορφιά».