Ποίηση για την καταπολέμηση ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού- E' & ΣΤ' Δημοτικού

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, θα εορτασθεί για 13η συνεχή χρονιά η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου».

Συμμετέχοντας, όπως κάθε χρόνο, στο κάλεσμα της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα), μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού της Σχολή μας δημιούργησαν έως οκτάστιχα ποιήματα, με έως 5 λέξεις ανά στίχο, που αφορούν στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους* ή του εκφοβισμού/παρενόχλησης στο Διαδίκτυο, προκειμένου να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

*Ως Ρητορική του Μίσους στο Διαδίκτυο ορίζεται το «ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό», δηλαδή κάθε είδους γραπτό κείμενο, εικόνα, βίντεο κ.λπ. που προκαλεί έχθρα, διακρίσεις ή βία σε βάρος κάποιου ατόμου ή ομάδας ατόμων, εξαιτίας της διαφορετικότητας ως προς τη φυλή, το χρώμα, την καταγωγή, την εθνική προέλευση και τη θρησκεία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα ποιήματα, ενώ τα 2 καλύτερα (πιο εύστοχα) ποιήματα θα ενσωματωθούν σε ειδική ψηφιακή ποιητική συλλογή και θα δοθεί ειδική δημοσιότητα μέσα από τον ιστότοπο και τη σελίδα του saferinternet.gr στο Facebook.

 

Ποιήματα για το SaferInternetDay 2016