ΕΠΙΛΟΓΕΣ: TED TALKS

tedtalks

Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία οργανώνει συνέδρια με σκοπό τη «διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading)». Ξεκίνησε το 1984 με ένα συνέδριο που σκοπό είχε να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου. Έτσι προέκυψε και η ονομασία TED (Technology,  Entertainment, Design).

Από το 2006 οι ομιλίες των συνεδρίων είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, στον σύνδεσμο www.ted.com.

Κάθε ομιλητής, μέσα σε περιορισμένο χρόνο (συνήθως μέχρι 20 λεπτά), αναπτύσσει μια ιδέα που «αξίζει να διαδοθεί» και μπορεί να αφορά σε οποιοδήποτε θέμα. Ο ομιλητής μπορεί να είναι κάποιο πολύ δημοφιλές πρόσωπο, όπως για παράδειγμα ο Bill Gates, αλλά και κάποιος τελείως άγνωστος, που έχει, όμως, κάτι πραγματικά σημαντικό να πει. Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που πολλές φορές γίνονται θέμα συζήτησης ανά τον κόσμο και επηρεάζουν τις εξελίξεις σε πολλούς τομείς της ζωής. Αυτή τη στιγμή πάνω από 1.500 ομιλίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στο διαδίκτυο έχοντας, παράλληλα, ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο σε προβολές.

Ξεχωριστή κατηγορία ομιλιών αποτελεί η Εκπαίδευση, με πολύ δημοφιλή βίντεο και ομιλητές που είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με τo TED. Παρακάτω προτείνουμε 2 από αυτές τις ομιλίες: