Μια εκπαιδευτική επίσκεψη, ένα έθιμο και ένα πείραμα προτρέπουν τα παιδιά για δημιουργία... Ουράνια Τόξα, Νηπιαγωγείο

Η επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου της Σχολής μας στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», ενθουσίασε τα παιδιά και τους έδωσε το έναυσμα για να δημιουργήσουν τα δικά τους πλοία με διάφορους τρόπους και διαφορετικά υλικά.

Ο Θάνος Κουδουνάς (φώτο 1), η Αμαρυλίς Χατζηγιαννάκη (φώτο 2) και ο Δημήτρης Μουργόπουλος  (φώτο 3) κατασκεύασαν στο σπίτι με legoτο ιστορικό πλοίο και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στην τάξη.

lego1   lego2 lego3 
 (1)  (2)  (3)

 

Η Αναστασία Παναγιώτου χρησιμοποίησε χαρτόνι και ξυλάκια για το δικό της θωρηκτό Αβέρωφ.

karavi1

Η Ελένη Κουλουρίδου ζωγράφισε με μαρκαδόρους το δικό της πλοίο και το παρουσίασε στους φίλους της...

karavi2

 

Το έθιμο του Happy Halloween που βίωσαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου στο πλαίσιο του προγράμματος γνωριμίας με τις ξένες γλώσσες και κουλτούρες, ενθουσίασε  τον Φίλιππο Αρμάο και με τη βοήθεια του μπαμπά του έφτιαξε μία πολύ τρομακτική κολοκύθα !

hallow

 

Στο πρώτο μάθημα του προγράμματος «Μικροί επιστήμονες εν δράσει …» τα νήπια ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της χημείας και των χημικών αντιδράσεων και δημιούργησαν … ηφαίστεια! Με αφορμή την παραπάνω δραστηριότητα ο Θάνος Κουδουνάς μας έφερε λάβα και ελαφρόπετρα. Όπως μας είπε ο ίδιος: «Μου τα έφερε η θεία η Έλλη από τη Σαντορίνη . Μου τα έστειλε με τον ταχυδρόμο για να δω τι πάει να πει λάβα».

petrom